Home

De Zilveren Ring | 5 dagen

De Zilveren Ring van Rusland is nog niet zo bekend als de Gouden Ring. Desondanks geven haar kleine dorpjes, kloosters en kerken gelegen in het uitgestrekte gebied van het Noord Westen van Rusland een goed beeld van de grote betekenis voor de cultuur en historie van Rusland. Tijdens de tour wordt een bezoek gebracht aan Novgorod Veliky, Tikhvin, het oude dorp en fort Staraya Ladoga, het Aleksandro-Svirisky Klooster, het Valaam Klooster, Petrozavodsk en Kizhi.

Dag 1
Na aankomst in Sint Petersburg wordt u opgehaald door onze vertegenwoordiger. We gaan vandaag naar Novgorod Veliky op ongeveer 190 kilometer . Hier hebben we lunch, waarna we een wandelexcursie maken naar het Kremlin de St Sophia Kathedraal uit de 11e eeuw, het monument van het 1000-jarig bestaan van Rusland en Yaroslavs binnenplaats. We overnachten in een toeristen hotel in Nogorod.

Dag 2
Na het ontbijt in het hotel maken we een excursie naar het St Yury Klooster uit de 11e eeuw en het museum van de houten bouwkunde “Vitoslavlitsi”. Hierna vertrekken we voor een rit van 210 km naar Tikhvin, waar we zullen lunchen. We brengen een bezoek aan het Tikhvin Klooster van de Hemelvaart van de Gezegde Maagd (16e eeuw), met het beroemde Wonder-Werkende Icoon van de Vrouwe van Tikhvin. We overnachten in een toeristen hotel in Tikhvin.

Dag 3
We ontbijten in het hotel, waarna we vertrekken naar Sortavala (450 km) Tijdens de rit maken we excursies naar het oude dorp en fort Staraya Ladoga (12e eeuw) en de Kerk van St George met muurschilderingen uit de 12e eeuw. In een café lunchen we. Aansluitend een bezoek aan het Aleksandro-Svirsky Klooster van de Heilige Drie-eenheid (16e eeuw). Daarna gaan we naar het dorp Sortovala aan de noordkust van het Ladoga meer. We overnachten in een toeristen hotel in Sortovala.

Dag 4
Ontbijt in het hotel. Om 9.00 uur vertrekken we naar per draagvleugelboot naar Valaam (+/- 50 minuten). We maken een wandel excursie naar de Kathedraal van de Transfiguratie en de kleine Wederopstandingkerk. In de eetzaal van het klooster lunchen we. In de kerk wonen we een concert van de Monniken bij. Om 15.00 uur vertrekken we voor onze terugtocht naar Sortavala. Na aankomst gaan we verder naar Petrozavodsk (250 km). Gedurende de rit dineren we in een traditioneel houten huis in het Karelische dorp Kinema; rondleiding door Kinerma. In Petrozavodsk overnachten we in een toeristen hotel.

Dag 5
Na het ontbijt maken we een wandeltour door het centrum van Petrozavodsk. Hierna vertrekken we per draagvleugelboot naar Kizhi. We brengen hier een bezoek aan het Kizhi Museum, met de Transfiguratie Kerk, kapellen en oude houten huizen. Voor de lunch krijgen we een lunchpakket. Na terugkomst in Petrozavodsk is er tijd om op eigen gelegenheid een bezoek aan de stad te brengen. In de avond gaan we naar het station waar we om 23.00 de nachttrein nemen naar Sint Petersburg (zonder gids). De trein komt in Sint Petersburg aan om ongeveer 7.15 de volgende ochtend.

Voorafgaand en/of aansluitend aan de tour is het mogelijk om een verder verblijf in Sint Peterburg te maken. Ook bestaat de mogelijkheid om door te reizen naar Moskou. Verder is deze tour zeer goed te comibineren met Kizhi en Solovetsky.

Contact opnemen

  • Contactinfo
    Bottelrooslaan 14
    5552 RB Valkenswaard

    (0031) 040 252 2331
  • Mail ons
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.