Great Sayan Ring (ENG) | 10 dagen

 • Center_of_Asia_by_Fedoseeva
 • Kamlanie_by_Fedoseeva
 • Khakassia_by_Kolbasov_Alexander_3
 • Khakassia_by_by_Helge_Potesta
 • Khakassian_people_by_Kolbassov
 • Krasnoyarsk_hydro_station_by_Sergei_Filinin
 • Kyug_camp_from_Khakassia_tits
 • Petroglyphs_by_Inna_Shirshova
 • Sayano-Shushenskaya_station_by_Kolbasov_Alexander
 • Sayano-Shushenskaya_station_by_Yudin_Alexey
 • Shushenskoe_guest_houses_photo_from_Irina_Tyurina_1
 • Sleeping_Sayan_by_Sergei_Filinin
 • Snow_Leopard_2
 • Tanzybey_picnic_photo_Patrina
 • Yurt_by_Helge_Potesta
 • Yurt_complex_Biy-Khem_photo_by_Irina_Baranova
 • a
 • abakan_2
 • afrom_Shushenskoe
 • drum_of_Wishes_by_Fedoseeva
 • from_Shushenskoe
 • gkhakassia
 • hTuva_landscape_photo_by_Helge_Potesta_2
 • lKhakassia_by_Kolbasov_Alexander_2
 • lfrom_Shushenskoe
 • mKhakassian_folklore_photo_by_Helge_Potesta
 • oTuva_cuisine_by_Litvishko
 • otz_people_from_Kasanovka
 • stolby
 • yurt_camp_Biy-Khem

Specificaties

  • Deze tour heeft een zeer rijk excursieprogramma. Je zult 2500 km met de bus afleggen langs de grote Sayan-ring en drie regio's bezoeken met verschillende natuur, keuken en tradities: de regio Krasnoyarsk, Tuva en Chakassië. Je maakt kennis met het Siberië, verblijft in de authentieke Tuvinische en Chakas yurts en in originele Siberische boerenlandgoederen.
   De vijf hoogte punten van deze reis zijn:
   • een bezoek aan de beroemde rotsen van Krasnojarsk, een uniek natuurlijk monument
   • deelname aan de theeceremonie in Tuva, waar je de geheimen van het zetten van nationale thee met melk en zout leert kennen
   • contacten met sjamanen in Tuva - ze zullen de oude kennis en geheimen van het sjamanisme met je delen
   • kennismaken met de oude geschiedenis in Chakassië - je bezoekt het museum-reservaat "Kazanovka", waar je de rotstekeningen kunt zien, die 5000 jaar oud zijn, en de actieve archeologische opgravingen kunt observeren.
   • wandelend door de Vallei der Koningen, zie je de oudste heuvels en kom je meer te weten over de menhirs, de mysterieuze verticale stenen verspreid over het hele gebied van Chakassia.

   Alle vertrekdata zijn gegarandeerd. Het maximum aantal deelnemers is 18. Deze reis is internationaal.
  • Programma 10-daagse reis Great Sayan Ring: Krasnojarsk - Divnogorsk - Shushenskoje - Kyzyl - Abakan - Krasnojarsk

   Dag 1, Krasnojarsk: stadsrondrit; het Etnografisch Museum; het Nationale park "Stolby"
   Na aankomst in Krasnojarsk volgt de transfer naar uw hotel. Krasnojarsk, de derde grootste stad in Siberië, is idyllisch gelegen aan de Jenisej rivier, één van de machtigste Siberische rivieren. De stad werd begin 17e eeuw gesticht als een fort. In 1838 groeide de stad sterk na de vondst van goud in een paar zijrivieren van de Jenisej rivier. In de 20e eeuw stond Krasnojarsk bekend als regio van de gevreesde goelags. Door de ligging van de stad, diep in Siberië, werd Krasnojarsk het centrum van het Russische kernwapenprogramma en was de stad uiterst geheim en is hier dan ook de grootste ondergrondse plutoniumreactor ter wereld te vinden.
   Tijdens de stadsrondrit komen we langs het historische deel van de stad met haar monumenten uit de 18e en 19e eeuw. We bezoeken de Paraskeva Pyatnitsa Kapel (deze staat op het 10 roebel biljet). Vanaf de Karaulnaaya berg is een mooi uitzicht over de stad, de Jenisej rivier, de omliggende bergen en het natuurreservaat Stolby.
   Hierna brengen we een bezoek aan het Etnografisch Museum welke tot de beste en historische en etnografische musea van Siberië wordt gerekend.
   Na de lunch gaan we naar het Nationale park “Stolby”, waar we de bekende stenen pilaren zien. Veel van deze rotsformaties hebben zeer bijzondere vormen. We leren of de historie van het reservaat en kunne foto’s maken van deze unieke meesterwerken.
   Lengte van de route : 80 km per bus.

   Dag 2, Divnogorsk; Sayano-Shushenskaja hydro-elektriciteitscentrale; Abakan; Shushenskoje dorp
   Na het vroege ontbijt reizen we verder naar het zuiden van Siberië. Via Divnogorsk rijden we verder en passeren het grote Krasnojarsk stuwmeer en zien daarbij één van de grootste dammen ter wereld gebouwd in 1972. Met een lengte van zo’n 400 km voorziet het stuwmeer Krasnojarsk en zijn omgeving van elektriciteit. De damwand is maar liefst 245 hoog en 1.070 meter lang! Een mooie tocht door het Sayan gebergte brengt ons naar Abakan, de hoofdstad van de republiek Chakassië. Na de lunch rijden we verder naar Shushenskoje, een traditioneel Siberisch dorp, dat u doet denken aan de 19e eeuw, waar de straten en huizen het boeren plattelandsleven uitstralen. We overnachten in het gastenhuis van het Shushenskoje museum. Hier wordt nog steeds geleefd naar de gebruiken en tradities van het Siberische dorp in de late 19e eeuw.
   Lengte van de route : 620 km per bus.

   Dag 3, Museum Shushenskoje en Tuva republiek; Yurt kamp
   De dag begint met een excursie naar Shushenskoje, dat ons naar een echt Siberisch dorp uit de 19e-20e eeuw brengt. Er zijn talloze architectonische monumenten op het 7 hectare grote museum, zoals boerenhuizen, winkels, een gevangenis, een café en ongeveer 200 houten gebouwen. Tot de voormalige inwoners van het museumdorp behoort Vladimir Lenin, die hier tussen 1897 -1900 ondergedoken zat.
   Na de lunch gaan we verder naar Tuva, over de Westelijke Sayan bergen. Als je goed kijkt naar de contouren van de berg, zie je de Slapende Sayan, de gastheer van het gebied. De legende verteld dat hier op een dag de Chakassiesche krijger in slaap viel. Je ziet hem nu, liggend op zijn rug met zijn handen gevouwen.
   Tegen de avond komen we aan in Tuva. Er zijn bijna geen tekenen van beschaving in het grootste gedeelte van Tuva. De steppen en bergen strekken zich hier over honderden kilometers uit. We overnachten in een Yurt kamp op de oever van de Kiy-Khem rivier. Na het diner luisteren we naar het traditionele keelzingen – khoomei.
   Lengte van de route : 350 km per bus.

   Dag 4, Kyzyl: stadsrondrit; het Nationaal Museum van Tuva; thee ceremonie; sjamaanse show “Kamlaniye”
   De plek van vandaag is Kyzyl, de hoofdstad van Tuva republiek. Deze stad ligt op de plek waar de wateren van Biy-Khem en Kaa-Khem zich verenigen en verder gaan als de grote rivier de Yenisei. Kyzyl wordt ook wel het middelpunt van Azië genoemd en daarom staat er in het centrum het “Centrum van Azië Monument”, dat wij zullen bezoeken. Boeddhisme en Sjamaanisme leven hier gebroederlijk langs elkaar. Na de Boeddhistische Tempel gaan we dan ook naar de Sjamaan gemeenschap.
   Tijdens de vrije tijd die we hebben in Kyzyl kunnen we een bezoek brengen aan de lokale markt en de mineralen bron in de buurt. De lokale handwerkers zullen ons kennis laten maken met het maken van sjamaanse trommels, yurts en juwelen.
   Na de lunch bezoeken we het Nationaal Museum van Tuva. Gedurende de rondleiding krijgen we beter inzicht in de cultuur, geschiedenis en bevolkingsgroepen van de regio, waaronder de Kyzyl en de Russen. Ook is er veel te vinden over Arzjan 2, beter bekend als de Vallei der Koningen, een archeologische vindplaats in de buurt van de stad. Een hoogtepunt van dit museum is de enorme expositie van het Scythisch goud, dat we tijdens de rondleiding te zien krijgen.
   Na het diner uit de regionale keuken wonen we een thee ceremonie bij. Er worden verhalen verteld over het bereiden van de nationale thee met melk en zout en we leren over de historie en legendes van de thee. Hierna maken we deel uit van de betoverende sjamaanse show “Kamlaniye”. Tijdens dit ritueel dansen de sjamanen al zingend en trommelend rond het vuur.

   Dag 5, van Tuva naar Chakassië over het nomaden pad; het Sneeuw Luipaard kamp
   We kunnen vandaag exact hetzelfde pad volgen dat de oude nomaden volgden om van oost naar west Tuva te gaan en Chakassië te bereiken.
   We stoppen bij de adembenemende berg Khairykan, een van de meest gerespecteerde plaatsen in Tuva.
   Langs de weg zien we het centrum van de Boeddhistische cultuur, de ruïne van de Ustee-Khuree tempel. Het was een unieke tempel, niet alleen in Tuva, maar in heel de voormalige Sovjet Unie.
   Chakassië begint na de Sayan pas, op een hoogte van 2.214 meter. De bergen zijn hier compleet bedekt met de fantastische ceder taiga.
   Na aankomst in het Sneeuw Luipaard kamp is er diner en maken we kennis met de instructeurs van het kamp. Zij weten alles van de omliggende taiga paden en de helende Siberische kruiden.

   Dag 6, trektocht door de taiga
   Deze morgen gaan we na het ontbijt naar de hangende brug met de naam “De brug van de liefde”. Deze ligt tussen de hoge bergen over de bergrivier en omgeven door eeuwen oude ceder taiga.
   Na de lunch is er tijd om paddenstoelen en bessen te plukken. Je hoeft ze niet te zoeken, ze groeien hier gewoon onder je voeten. Ook kunnen er ceder noten worden geproefd.
   ’s Avonds gaan we naar de Russische banya (sauna). Voor de echte durfal is het mogelijk om na het stomen in de koude rivier te springen. Na het diner kunnen we lekker rusten bij het haardvuur.

   Dag 7, kennismaking met Chakassië republiek: Chakassiesche dorp; de Kyug vallei; het Yurt kamp Kyug; het natuurreservaat Kazanovka; optreden Chakassiesche folklore groep
   We verlaten vandaag de taiga. Onderweg stoppen we in een Chakassiesche dorp waar het monument Khurtuyakh Tas staat. De inheemse vrouwen brengen hier cadeaus als ze zwanger willen worden.
   In de middag komen we aan bij de Kyug vallei. Hier verblijven we in houden Chakassiesche hutten in het Yurt kamp Kyug. Na aankomst maken we een excursie naar het natuurreservaat Kazanovka. We horen hier over de invloeden van eeuwenoude beschaving en vinden we de rotsschilderingen die tussen de 3000 en 5000 jaar oud zijn.
   Na het diner met traditionele gerechten is er een optreden van een Chakassiesche folklore groep.
   Lengte van de route : 242 km per bus.

   Dag 8, het Nationaal Chakassiesch Museum Kazanovka; Abakan: stadsrondrit
   De excursie gaat naar het Nationaal Chakassiesch Museum Kazanovka. Hier zien we de oude heilige tekens die de sjamanen hebben achter gelaten en het cultureel monument Ah Tas (Witte Steen). Ook zal duidelijk worden wat het doel is van de verticale stenen die in Chakassië uit de grond steken. Tevens bezoeken we echte archeologische opgravingen.
   Na de lunch gaan we naar Abakan, de hoofdstad van Chakassië. Rond de stad bestonden van 1943 tot 1953 verschillende goelags, waar de dwangarbeiders vooral werden ingezet voor de delving van steenkool en goud, de bouw van aardolie verwerkend kombinaat en houtwinning. Hier maken we een stadstour en bezoeken we het nationaal lokaal historische museum, met een unieke verzameling van stenen beelden, het erfgoed van de lokale cultuur. We verblijven in een hotel, waar we dineren en kunnen relaxen.
   Lengte van de route : 160 km per bus.

   Dag 9, de Vallei der koningen, Krasnojarsk
   Vandaag bezoeken we de Vallei der Koningen. Er zijn 30 grafheuvels die teruggaan naar de 3e en 4e eeuw voor Christus, de grootste heeft de naam “De Grote Salbyk” en heeft een omtrek van 500m en een hoogte van meer dan 11m. Het totale gewicht van de verticale stenen wordt geschat op 60 ton. Vele zijn van mening dat dit is de plek waar de sjamanen hun krachten opdoen. Picknick. We rijden verder naar Krasnojarsk. Diner en overnachting.
   Lengte van de route : 450 km per bus.

   Dag 10 vertrek
   We worden weer naar het vliegveld of treinstation gebracht voor onze reis terug.
  • Vertrek data 2022 

   Juni 08
   Juli  13, 23, 27
   Augustus 10, 31

   Prijzen

   Per persoon € 1.865,--
   Eenpersoonstoeslag € 295,--
  • Prijzen zijn inclusief:

   • Accommodatie in hotels/yurts/gasthuis
   • 3 maaltijden per dag 
   • Programma met Engelstalige reisleiding
   • Benodigde uitrusting (borden, bestek, etc.) 
   • Transport service 
   • Groep transfers luchthaven - hotel - luchthaven
   • Excursies inclusief entree gelden
   • Folklore optredens

   Prijzen zijn exclusief:

   • Vlucht naar Krasnojarsk (wij zoeken voor u de beste vlucht opties op)
   • Visa voor Rusland inclusief uitnodiging t.b.v. visumaanvraag € 105,--
   • Reserveringskosten € 25,00 per boeking
   • SGR-consumentenbijdrage € 5,00 per persoon (per 1 februari 2021)
   • Eventuele verlengingen in Krasnojarsk,Moskou/Sint Petersburg
   • Eventuele optionele excursies
   • Reis- en annuleringsverzekering
   • Persoonlijke uitgaven
  • Tijdens deze reis worden de volgende plaatsen bezocht :
   • Krasnojarsk
   • Divnogorsk
   • Shushenskoje
   • Kyzyl
   • Abakan

  • Op dagen 1 en 9 verblijft u in het Krasnojarsk 3*** hotel in het centrum van Krasnojarsk; tweepesroonskamers met alle faciliteiten
   Op dag 2 in het gasthuis in Shushenskoje: houten huizen, kamers met douche, WC, handdoeken, badjas & slippers, WI-FI
   Op dagen 3 en 4 in het Biy-Khem yurt kamp: yurt voor 1-2 personen; bed en handdoeken; gezamelijke douche en WC
   Op dagen 5 en 6 in het Sneeuw Luipaard kamp (gelegen in de taiga): houten huisjes voor 1-2 personen, met aparte bedden. Bio WC, wasbak, handdoeken. Outdoor douche en banya. 
   Op dag 7 in het Kyug yurt kamp: yurt voor 1-2 personen; bed en handdoeken; gezamelijke douche en WC
   Op dag 8 in het Asia 4**** hotel in  het centrum van Abakan; tweepesroonskamers met alle faciliteiten


  • Voornaam:(*)
   Vul aub uw naam in.
   Achternaam:(*)
   Vul aub uw achternaam in.
   Adres:(*)
   Vul aub uw adres in
   Mobiel:
   Postcode:(*)
   Vul aub uw postcode in.
   Plaats:(*)
   Vul aub de plaats in.

   E-mail:(*)
   Vul aub uw e-mailadres correct in.
   Telefoonnummer:

   Vertrekdatum:
   Aantal personen:

   Opmerkingen:
   Neem de code over:(*) Neem de code over:
   Neem de code over
  • Voor al uw bezoeken aan de Russische Federatie dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort en een visum. Bij al onze reizen verzorgen wij voor u het aanvragen van het visum.

   Voor het aanvragen van een visum heeft u de volgende documenten nodig :

   • Een ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier. Dit formulier dient elektronisch ingevuld te worden via: visa.kdmid.ru;
   • Paspoort of reisdocument, dat tenminste 6 maanden geldig is na terugkeer uit Rusland;
   • Een recente kleuren pasfoto. De foto moet linksonder op het formulier worden gelijmd, niet geniet;
   • Kopie van bewijs van ziektekostenverzekering, die geldig is in de Russische Federatie.

   Wilt u meer informatie of hulp bij het aanvragen van uw visum download dan dit document. Hierin staat in een aantal stappen uitgelegd hoe het formulier ingevuld dient te worden.

Deel deze reis

Contact opnemen

 • Contactinfo
  Bottelrooslaan 14
  5552 RB Valkenswaard

  (0031) 040 252 2331
 • Mail ons
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.