Moskou - Gouden Ring - Sint Petersburg (NL), 11 dagen

 • 1618225011_36-p-russkaya-troika-loshadei-loshadi-krasivo-f-38
 • 2-hour-russian-folk-singing-and-dance-show-524473
 • 38622179232_325c3fb27e_b
 • 8051
 • 97891f4e0cb78b0894a0d121d4f138ac
 • IMG_70171
 • Kerk
 • Peterhofpaleis
 • atlanty
 • b9cb504a52
 • bolsjoi_teatr
 • e_gLjqwgI6I
 • kremlin
 • lavra
 • maxresdefault
 • monax
 • moskou_10
 • petr
 • provodnica
 • russk_kras

Specificaties

  • Deze reis combineert Moskou en Sint Petersburg met de oude steden van de Gouden Ring: Sergiev Posad, Alexandrov, Vladimir, Suzdal, Kostroma en Jaroslavl. U verblijft in 3***/ 4**** hotels.

   Hoogtepunten van deze reis: uitgebreide stadsrondritten door Moskou en Sint Petersburg; Rode Plein en metrotour in Moskou; Kremlin in Moskou met 2 kathedralen; kloosters, kerken en kremlins in de steden van de Gouden Ring; Peter en Paul vesting, prachtige Hermitage, paleizen en kathedralen in Sint Petersburg; paleizen en parken in Peterhof en Poesjkin.

   Deze reis is Nederlandsstalig.
   Minimaal aantal deelnemers: 6.
   U kunt ook uw reis in Moskou of Sint Petersburg verlengen.

  • Programma 11-daagse reis Moskou - Gouden Ring - Sint Petersburg: Moskou, Sergiev Posad, Alexandrov, Vladimir, Suzdal, Kostroma, Jaroslavl, Sint Petersburg

   Dag 1, Moskou: aankomst
   In de ochtend vertrekt naar Moskou waar u in de loop van de middag arriveert. Na ontvangst volgt de transfer naar het hotel. Op weg naar het hotel maakt u al direct kennis met de grootsheid van Moskou.

   Dag 2, Moskou: uitgebreide stadsrondrit; metrotour 
   De stadstour neemt ons mee langs de belangrijkste pleinen, kathedralen en monumentale gebouwen van het bruisende Moskou. De 16e-eeuwse Basilius kathedraal is dé blikvanger van het Rode Plein en één van de belangrijkste symbolen van Moskou. Het interieur van de kathedraal is rijkelijk gedecoreerd met fresco’s en diverse iconostasen. Eén van de verhalen die over de kathedraal de ronde doet, is dat Ivan de Verschrikkelijke de architect van het bouwwerk blind liet maken, zodat hij nooit meer zoiets moois als dit bouwwerk zou kunnen voortbrengen. Tot op heden wordt het Rode Plein nog ontsierd door het Lenin mausoleum, die daar sinds 1924 ligt. Naast het Rode Plein treft men het legendarische warenhuis GUM. De buurt rondom het Rode Plein en GUM nodigt uit om te wandelen. Het prestigeobject ten tijde van Stalin was de Moskouse metro. De eerste metrolijn werd in 1935 geopend en had een lengte van 11 km, wat bij de 300 km van tegenwoordig in het niet valt. Per metro keren we terug naar ons hotel waarbij onderweg de mooiste metrostations getoond worden. Vaak zijn de stations gedecoreerd met mozaïek, marmer en bronzen sculpturen.

   Dag 3, Moskou: Kremlin; Alexandrovsky Tuin; Tretjakov Galerij
   Vandaag bezoeken we het Kremlin, tegenwoordig het politieke machtscentrum van Rusland. De fascinerende geschiedenis van deze vesting openbaart zich aan de bezoeker door de architecturale verscheidenheid. Tot de talrijke bezienswaardigheden horen o.a. de tsarenklok, het tsarenkanon dat nooit één schot heeft gelost en de diverse paleizen en kathedralen waarvan we de 2 mooiste zullen bezoeken. Vanaf het Kremlin wandelen we door het Alexanderpark en zien het Monument van de Onbekende Soldaat, waar de wisseling van de wacht plaatsvindt. In de middag bezoeken we de Tretjakov Galerij. Het museum is gekend om zijn grote collectie Russische kunst met meesterwerken van o.a. Repin. Het museum herbergt tevens een bijzondere collectie iconen vanaf de 11e tot aan de 20e eeuw. Per metro keren we terug naar ons hotel.

   Dag 4, Moskou – Sergiev-Posad – Alexandrov – Vladimir
   De drukte van de metropool Moskou maakt langzaam plaats voor het typerende Russische platteland met haar gekleurde huisjes. Het klooster van Sergiev-Posad heeft in 1744 de status van Lavra verworven, hetgeen de hoogste rangorde in het Russisch-orthodoxe geloof aanduidt. Tegenwoordig is het complex een van de belangrijkste bedevaartsoorden van Rusland. Het architectuurensemble dat tussen de 14e en de 19e eeuw werd gecreëerd is een unieke combinatie van verschillende stijlen. In de fraaie Smolensky kathedraal zien we uitzonderlijke fresco’s en de iconostase met iconen uit de 16e en 17e eeuw. Verder naar Alexandrov, een aangenaam stadje gesticht door de Prins van Moskou. We bezoeken het plaatselijke Kremlin wat onder het bewind van Ivan de Verschrikkelijke diende als hoofdkwartier van de “Oprichina”, de geheime politie. Onze eindbestemming vandaag is Vladimir.

   Dag 5, Vladimir – Suzdal – Kostroma
   In de ochtend kennismaking met Vladimir, ook wel de schatkamer van de oud Russische kunst genoemd. Het stadje is idyllisch gelegen aan de rivier Klyazma en staat bekend om haar talloze 12e-eeuwse monumenten. Zo bezichtigen we de Uspenskiy kathedraal, gebouwd in 1158 door Andrey Bogolyubsky, naar het voorbeeld van de Byzantijnse kerk van Kiev. Vervolgens bezoeken we de Dimitri kathedraal, bekend om het mooiste steenhouwwerk uit de Russische geschiedenis. De Gouden Poort, een imposant 14 meter hoog bouwwerk staat vermeld op de Unesco Werelderfgoedlijst. Verder naar het schilderachtige Suzdal, gelegen aan de kronkelende Kamenka rivier en geroemd om de typerende houten huisjes met bewerkte gevels en oude handelshuizen. Er hangt hier een gezellige sfeer alsof er sinds de 19e eeuw niets veranderd is. Nadere kennismaking met het oudste gedeelte van de stad. Het Kremlin dateert uit de 10e eeuw en verscheen voor het eerst in de kronieken in 1024. Binnen de muren van het complex zien we de Kathedraal van de Geboorte van Christus, die dateert uit het begin van de 13e eeuw. Tevens bezoeken we de Gewelfde Kamer, het museum herbergt een unieke collectie van historische en archeologische voorwerpen. In de loop van de middag rijden we naar Kostroma.

   Dag 6, Kostroma – Jaroslavl – Sint-Petersburg
   Kostroma maakte in de 16e eeuw een spectaculaire groei door, die kan worden toegeschreven aan de vestiging van handelsrelaties tussen Hollandse en Engelse handelaren. Aan de samenvloeiing van de Volga en Kostroma ligt het 13e-eeuwse Ipatiev Klooster. Tijdens ons bezoek komt u meer te weten over de grote brand alsook de rivaliserende Romanovs en Gudonovs die hun stempel op de geschiedenis van Kostroma drukten. Verder naar Jaroslavl, een interessante rit van zo’n 2 uur doorheen het Russische platteland. Gedurende de 16e en 17e eeuw lieten rijke koopmannen in Jaroslavl hun kerken bouwen die mooier en groter moesten zijn dan die van het toenmalige Moskou. Het resultaat is een prachtig en uniek ensemble van statige gebouwen, kerken en pleinen. Het historisch hart wordt gevormd door het machtige Kremlin, met de prachtige 17e-eeuwse Eliaskerk alsook de 13e-eeuwse transfiguratiekerk en Johannes de Doperkerk.
   In de loop van de avond transfer naar het treinstation voor het vertrek per nachttrein naar Sint-Petersburg.

   Dag 7, Sint-Petersburg: uitgebreide stadsrondrit met het Alexander-Nevsky klooster, de Nevsky Prospekt,de Peter&Paul vesting
   In de ochtend vertrek voor onze eerste kennismaking met Sint-Petersburg. We bezoeken het Alexander-Nevsky klooster, gesticht in 1710 door Peter de Grote. Het kloostercomplex draagt de titel “Lavra”, hetgeen de hoogste rangorde in het Russisch-orthodoxe geloof aanduidt en herbergt een vijftal kerken. Het interieur van de barokke hoofdkerk is prachtig gedecoreerd met fresco’s en bezit een unieke iconostase. Tot op heden wordt er in de kerk dagelijks een dienst opgedragen, een mogelijkheid voor u om de traditionele kerkelijke ceremonie mee te maken. Aansluitend een bezoek aan het naastgelegen kerkhof, waar de prachtige graven en tombes liggen van de grote namen uit de Russische geschiedenis, waaronder Tchaikovsky, Borodin en Dostojevsky. Gedurende onze stadsrondrit zien we de belangrijkste bezienswaardigheden en krijgt u een goede indruk van de stad. We rijden door de Nevsky Prospekt, de hoofdstraat van Sint-Petersburg waar in de 18e eeuw de Nederlandse “Ruslui” hun winkels en woningen hadden. Aan deze laan is ook de prachtige 19e-eeuwse Kazan kathedraal gelegen. Met zijn 96 zuilen vertoont het sterke gelijkenissen met de Sint-Pieter in Rome. Verder zien we de Admiraliteit, ’s lands eerste scheepswerf, het paleisplein en het Winterpaleis, de beroemde pantserkruiser Aurora, het Beursgebouw en de Kunstkamer. Het prachtige blauwwitte Smolny klooster en de kleurrijke Bloedkerk met haar uivormige koepels passeren ook de revue. Met de zeer drukke decoratie en de uivormige koepels vormt deze kerk een groot contrast met de barokke of neoclassicistische gebouwen in haar omgeving. Vervolgens bezoeken we de Petrus en Paulus vesting, het oudste historische en architecturale monument van de stad. De bouwwerkzaamheden begonnen in 1703 en dat jaar wordt dan ook beschouwd als de stichting van Sint-Petersburg. Deze vesting was bedoeld als defensiestructuur en werd later gebruikt als politieke gevangenis. In de Petrus en Paulus kathedraal bevinden zich vrijwel alle graven van de tsarendynastie Romanov. Namiddag is ter vrije besteding. Voor diegenen die interesse hebben, organiseren we deze middag optioneel een boottocht door de grachten van Sint-Petersburg. Dit is de ideale manier om op een rustig tempo de prachtige grachtenpanden te aanschouwen.

   Dag 8 – Sint-Petersburg: Sint-Isaac kathedraal; Hermitage
   De dag beginnen we met een bezoek aan de imposante Sint-Isaac kathedraal, welke plaats biedt aan 14.000 gelovigen. De bouw, onder leiding van de Franse architect Auguste Montferrand heeft maar liefst 40 jaar geduurd. De gouden koepel, beeldhouwwerken en massieve granieten zuilen geven het complex de allure, terwijl het interieur de bezoeker verrast met gedetailleerde mozaïek iconen, schilderijen, zuilen van malachiet en een prominent altaar. Niet ver hier vandaan is de Hermitage, deels gevestigd in het Winterpaleis, dat gebouwd is voor tsarina Elizabeth, die de voltooiing van dit wonderlijke paleis helaas niet meer heeft mogen meemaken. Het Hermitagemuseum kent verschillende afdelingen.
   Het hoofdmuseum, dat haar collectie grotendeels te danken heeft aan Katharina de Grote, is gelegen aan de Neva. De Hermitage staat in de gehele wereld bekend om haar grote collectie kunst van de alom bekende meesters zoals Van Gogh, Rembrandt, Leonardo da Vinci en Michelangelo. Het merendeel van de collectie is verzameld door Katharina de Grote zelf, die een kunstcollectie van niet minder dan 2.658 schilderijen tijdens haar leven opbouwde. Tijdens de rondleiding door dit immense museum komt u meer te weten over de schitterende verzameling werken die hier tentoongesteld worden. De weelderig ingerichte zalen met veel goud bekleding en enorme kroonluchters geven u een indruk in welke luxe de tsaren hebben geleefd. Na de rondleiding bent u vrij om in het museum te blijven of op eigen gelegenheid de stad verder te gaan verkennen. In de avond kunt u eventueel ballet- of operavoorstelling in één van de theaters bijwonen, tijdig reserveren is aan te raden.

   Dag 9, Sint-Petersburg: paleis en parken van Peterhof
   Vandaag bezoeken we het Peterhof, gelegen op zo’n 25 km buiten Sint-Petersburg. Het paleis ligt aan de Finse Golf en is een van de voormalige zomerresidenties van de tsaren. Veel architecten werkten aan dit paleis. De architect Domenico Trezzini ontwierp delen in Hollandse stijl, inclusief Delfts blauwe tegeltjes, terwijl het omliggende park een ontwerp van de Nederlander Jan Roozen is. Tijdens de rondleiding door het paleis zien we de diverse zalen en vertrekken met telkens een andere inrichting en komt u meer te weten over de verschillende kunstvoorwerpen die hier tentoongesteld staan. In de paleistuinen, die tot aan de Finse Golf reiken, vindt u de talloze wereldberoemde fonteinen met in goud vergulde sculpturen in diverse vormen en stijlen. Op de weg terug naar Sint-Petersburg maken we nog een fotostop bij de prachtige Petrus en Paulus kathedraal van het dorpje Peterhof. ‘s Avonds wordt er facultatief een folkloristische dans en zangavond in het Nicolai Paleis aangeboden.

   Dag 10, Sint-Petersburg: paleis met de Barnsteenkamer en parken van Poesjkin (Tsarskoje Selo)
   In de ochtend bezoeken we het Poesjkin Paleis, een van de zomerresidenties van Katharina de Grote, gelegen in een prachtig park op zo’n 30 km buiten Sint-Petersburg. De architect van het complex is de Italiaan Bartolomeo Rastrelli, die het paleis in een weelderige rococostijl heeft ontworpen. Het paleis is gebouwd in de 18e eeuw en staat bekend om de barnstenen kamer, zijn grote balzaal met het prachtig beschilderde plafond alsook talrijke onderscheidend gedecoreerde kleinere vertrekken. Opvallend zijn ook de grote kachels met Delfts blauwe betegeling. Ondanks de pracht en praal beviel het paleis Katharina de Grote niet. Voor haar persoonlijke bewoning liet zij een bescheiden gebouw neerzetten in Griekse stijl, het kleinere Alexander Paleis, gelegen in de tuinen van het paleis. De muren van de Barnsteenkamer zijn bekleed met kunstig uitgesneden barnstenen panelen. Deze “Barnsteenkamer van de tsaar” is in heel Europa beroemd om zijn schoonheid.

   Dag 11, Sint-Petersburg: vertrek
   Vandaag bent u vrij om uw laatste souvenirs te kopen. In de loop van de middag volgt de transfer naar de luchthaven waar u afscheid neemt van deze bijzondere stad.

   Ter plaatse kunnen kleine wijzigingen worden aangebracht in het programma.
  • Vertrekdata 2022

   Mei 13, 27
   Juni 17
   Juli 08, 22
   Augustus 05, 19
   September 02, 16

   Prijs: € 1.750,-- per persoon
   1-persoonstoeslag: €275,--
  • Prijzen zijn inclusief:
   • Heen-/terugvlucht vanaf Amsterdam met Lufthansa of gelijkwaardige IATA-luchtvaartmaatschappij
   • Accommodatie in 3***/4**** hotels op basis van logies en ontbijt
   • Transfers
   • Zeer ervaren Nederlandssprekende lokale gidsen
   • Nachttrein Jaroslavl - Sint Petersburg (2-de klas; 4-persoons slaacoupe)
   • Excursies inclusief toegangsgelden 
   • Audiosysteem tijdens excursies 
   Prijzen zijn exclusief:
   • Visum voor Rusland € 105,00
   • Reserveringskosten € 25,00 per boeking
   • SGR-consumentenbijdrage € 5,00 per persoon (per 1 februari 2021)
   • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
   • Verzendkosten paspoorten 
   • Reis- en annuleringsverzekering
   • Persoonlijke uitgaven
   Optioneel:
   • toeslag 1-ste klas slaapcoupe (2-persoons): € 110,00 per persoon
  • In Moskou verblijft u in het Izmailovo Gamma Delta hotel 4****.

   Het voor de Olympische Spelen geopende hotel ligt in het pittorekse Izmailovo Park. De nabijgelegen metro brengt u in 15 minuten naar het centrum.
   Faciliteiten:
   Het hotel beschikt over diverse restaurants en bars. In de ruime lobby vindt u een informatiebalie. Tot de verdere faciliteiten behoren een binnenzwembad, fitnessruimte, kluisjes, apotheek, wisselkantoor, liften en meerdere winkels.
   Kamers:
   De nette kamers van zijn voorzien van airconditioning, telefoon, satelliettelevisie, koelkastje, gratis wifi en badkamer met bad of douche, toilet en haardroger.

   In Vladimir verblijft u in het Vladimir hotel 3***.

   Het bekendste hotel van Vladimir ligt op wandelafstand van het historisch centrum en kent een vriendelijke sfeer.
   Faciliteiten:
   24-Uursreceptie, was service, frisdrankautomaat, geldautomaat ter plaatse, restaurant waar zowel Russische als Europese gerechten geserveerd worden. In de openbare ruimtes is gratis wifi beschikbaar.
   Kamers:
   De nette kamers zijn voorzien van douche/toilet (enkele kamers hebben een bad), haardroger, minibar en televisie.

   In Kostroma verblijft u in het Azimut Kostroma hotel 3***.

   Dit charmante hotel ligt in een prachtige groene en rustige omegeving, op zo'n 10 minuten van de rivier de Wolga en dicht bij het centrum van Kostroma.
   Faciliteiten:
   Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, gezellige lounge en bar, zomerterras, restaurant en biedt de gasten gratis wifi aan.
   Tevens kunt u tegen betaling gebruik maken van de Russische Banya.
   De kamers:
   Alle nette en fraai gedecoreerde kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv, bureau, telefoon en airco. De badkamers zijn voorzien van een bad of douche en toilet.

   In Sint-Petersburg verblijft u in het Oktiabrskaya hotel 4****.

   Het hotel is gelegen in het historische hart van het centrum, tegenover het treinstation en aan de bekende hoofdstraat Nevsky Prospekt. De meest interessante bezienswaardigheden zijn dan ook op loopafstand bereikbaar.
   Faciliteiten:
   Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, geldautomaat, een bars en restaurant.
   Kamers:
   De kamers zijn netjes ingericht. Alle kamers beschikken over een bureau, flatscreen-tv (met satellietontvangst), wifi internet, telefoon, airconditioning (enkel comfort room) en een badkamer met douche/bad en toilet. Het hotel biedt ook kamers voor mindervaliden personen.
  • Voornaam:(*)
   Vul aub uw naam in.
   Achternaam:(*)
   Vul aub uw achternaam in.
   Adres:(*)
   Vul aub uw adres in
   Mobiel:
   Postcode:(*)
   Vul aub uw postcode in.
   Plaats:(*)
   Vul aub de plaats in.

   E-mail:(*)
   Vul aub uw e-mailadres correct in.
   Telefoonnummer:

   Vertrekdatum:
   Aantal personen:

   Opmerkingen:
   Neem de code over:(*) Neem de code over:
   Neem de code over
  • Voor al uw bezoeken aan de Russische Federatie dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort en een visum. Bij al onze reizen verzorgen wij voor u het aanvragen van het visum.

   Voor het aanvragen van een visum heeft u de volgende documenten nodig :

   • Een ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier. Dit formulier dient elektronisch ingevuld te worden via: visa.kdmid.ru;
   • Paspoort of reisdocument, dat tenminste 6 maanden geldig is na terugkeer uit Rusland;
   • Een recente kleuren pasfoto. De foto moet linksonder op het formulier worden gelijmd, niet geniet;
   • Kopie van bewijs van ziektekostenverzekering, die geldig is in de Russische Federatie.

   Wilt u meer informatie of hulp bij het aanvragen van uw visum download dan dit document. Hierin staat in een aantal stappen uitgelegd hoe het formulier ingevuld dient te worden.

Deel deze reis

Contact opnemen

 • Contactinfo
  Bottelrooslaan 14
  5552 RB Valkenswaard

  (0031) 040 252 2331
 • Mail ons
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.