Sint Petersburg - Moskou - Gouden Ring (ENG) | 11 dagen

 • binnen bloedkerk
 • bloedkerk
 • bthee tafel
 • dKostroma
 • ejmariinsky
 • fnalichniki
 • golden gates
 • jaroslavl
 • kipatevskij-monastyr Kostroma
 • koriginal
 • kremlin
 • medniy_vsadnik_1
 • natuur
 • paizmailovo
 • petergof 2
 • provodnik
 • puskin
 • russkii kostum
 • seergiev posad
 • sfinx
 • smena karaula
 • souvenirs
 • troika
 • zpetergof_98

Specificaties

  • Deze reis combineert Moskou en Sint Petersburg met de oude steden van de Gouden Ring: Sergiev Posad, Pereslavl Zalessky, Jaroslavl, Suzdal, Bogolubovo en Vladimir. U verblijft in 3*** of 4**** hotels (aan te geven bij de boeking).

   Hoogtepunten van deze reis: uitgebreide stadsrondritten door Moskou en Sint Petersburg; Rode Plein en metrotour in Moskou; Kremlin in Moskou met 2 kathedralen; kloosters, kerken en kremlins in de steden van de Gouden Ring; iconenmuseum in Soezdal; Peter en Paul vesting, prachtige Hermitage, paleizen en kathedralen in Sint Petersburg; paleis en park in Peterhof.

   Deze reis is Engelstalig.

    

  • Dag 1, Amsterdam/Düsseldorf/Brussel - Sint Petersburg
   Vlucht naar Sint Petersburg. Na aankomst transfer naar uw hotel (3*** of 4****, aan te geven bij de boeking).

   Dag 2, Sint Petersburg: uitgebreide stadsrondrit; Peter & Paul vesting; Sint Isaac en Kazan kathedralen; wandeling Nevskiy prospekt
   Om de culturele hoofdstad van Rusland beter te leren kennen maken we een uitgebreide stadsrondrit. We rijden met de bus langs verschillende paleizen (waaronder het Winterpaleis), kerken en kathedralen, de Admiraliteit, de pantserkruiser Aurora en de Nevski Prospekt, de bekendste (winkel)straat van de stad. We bezoeken de Petrus en Paulusvesting en de gelijknamige kathedraal, waar verschillende leden van de tsarenfamilie Romanov begraven liggen. De laatste tsaar, Nicolaas II, en zijn gezin werden hier als laatsten in 1998 bijgezet. Lunch in de stad.
   Na de lunchpauze bezoeken we twee mooiste kathedralen van Sint Petersburg: Sint Isaac en Kazan kathedralen. 
   St. Isaac kathedraal is de grootste kathedraal van de stad en met haar gouden koepel is het een van de meest opvallende bezienswaardigheden in St. Petersburg. De bouw ervan kostte 40 jaar (1818 – 1858). Bij de bouw van de kathedraal werden drieënveertig soorten mineralen gebruikt. Zoals vele Orthodoxe kathedralen heeft de St. Isaac kathedraal vijf koepels. De belangrijkste, die zich in het centrum bevindt, gemaakt van metaal en bedekt met puur bladgoud, domineert visueel het uitzicht op de stad. Tijdens de Grote Patriottische Oorlog en het Beleg van Leningrad werden vele meesterwerken uit verschillende stadsmusea in het gebouw opgeslagen. Tot op de dag van vandaag kan men kogelgaten zien op de muren van de kathedraal. Vandaag de dag is de kathedraal meer een museum. Je zult onder de indruk zijn van de magnifieke interieur.
   De prachtige Kazankathedraal ligt aan de Nevskiy prospekt. Het ontwerp van de kathedraal is gemaakt door de Russische architect Andrej Voronichin. Hij baseerde zich daarbij op het ontwerp van de Sint-Pietersbasiliek in Rome. De bouw startte in 1801 en was 10 jaar later afgerond.
   Toen Napoleon in 1812 Rusland binnenviel en zelfs Moskou bezette, smeekte veldmaarschalk Michail Koetoezov de Madonna van Kazan om hulp. Koetoezov overwon Napoleon en achtervolgde hem zelfs tot in Parijs. De kathedraal kreeg nu een andere functie als monument voor de overwinning. In 1837 werden op het plein voor de kathedraal, aan de Nevskiy Prospekt, standbeelden neergezet voor Koetoezov en generaal Michail Barclay de Tolly.
   Het interieur van de Kazan-kathedraal heeft veel geleden na de Russische Revolutie van 1917. In 15 jaar tijd werd de kathedraal omgevormd tot het Museum van de Geschiedenis van de Religie en het Atheïsme. Pas in het begin van de jaren negentig werden de religieuze diensten hervat.
   Wij sluiten deze excursie dag af met de wandeling over de mooiste en belangrijkste straat van St. Petersburg de Nevskiy prospekt.

   Dag 3, Sint Petersburg: Hermitage; Kerk van de Verlosser op het Bloed
   Aan het indrukwekkende Paleisplein ligt het Winterpaleis dat een deel van de collectie van de wereldberoemde Hermitage huisvest. We krijgen een uitgebreide rondleiding van ca. 2 uur door de Hermitage, een van 's werelds grootste en bekendste musea, dat uit vijf met elkaar verbonden gebouwen bestaat. In de overdadige zalen zien we fantastische kunstvoorwerpen die grotendeels zijn bijeengebracht door tsarina Catharina de Grote. Een absoluut hoogtepunt vormen de werken van Rembrandt en andere grote meesters waaronder Leonardo da Vinci. Ook de prachtige troon- en balzalen, de beschilderde gangen en het fantastische trappenhuis zijn een lust voor het oog. Lunch in de stad.
   Daarna staat de Kerk van de Verlosser op het Bloed op het programma. Deze komt aan zijn naam door de moord op de tsaar Alexander II vlak voor de kerk in het jaar 1881. Zijn zoon besloot op de sterfplek van zijn vader een kerk te bouwen als nagedachtenis. Het werd ontworpen in de bouwstijl van de 16e en 17e eeuw en rijst nu boven de stad uit in al haar felle kleuren. Aangekleed in goud en bruin, gekroond door de meest uitbundige kerktorens die ooit door de mens gemaakt zijn.
   Na de Russische Revolutie werd de kerk geplunderd. Gedurende de Tweede Wereldoorlog diende de kerk als opslagplaats van levensmiddelen en bij het beleg van Leningrad raakte de kerk zwaar beschadigd. Na de Tweede Wereldoorlog was de kerk een opslagplaats voor de Opera. In 1970 is men begonnen de kerk te repareren en in 1997 is de kerk weer geopend, ditmaal echter als museum en niet als kerk.

   Dag 4, Sint Petersburg: Peterhof; boottrip over de Neva rivier en de grachten*
   Vanochtend rijden we naar het wereldberoemde Peterhof (Petrodvorets), zo'n 30 km buiten Sint Petersburg. Hier bezoeken we de fraaie zomerresidentie van Peter de Grote aan de Finse Golf dat ook wel 'het Russisch Versailles' wordt genoemd. Tot de revolutie was het de voornaamste keizerlijke residentie en al in 1918 werd het een staatsmuseum. Het Grote Paleis werd in 1721 voltooid maar tsaar Peter gaf er de voorkeur aan om in het veel kleinere Monplaisir te verblijven dat ook op het landgoed ligt. Momenteel kan men 28 vertrekken van het Grote Paleis bezichtigen waaronder de rijke troonzaal met portretten van de keizerlijke familie. In de fantastische paleistuinen zien we de Grote Cascade met de adembenemende waterpartijen en de beroemde fonteinen met vergulde beelden (mei-september). Vanaf het bordes hebben we een prachtig uitzicht over deze Grote Cascade en het Zeekanaal dat de Finse Golf met het paleis verbindt zodat de tsaren tot aan het paleis konden varen. Lunch in de stad.
   St. Petersburg heeft meer dan honderd grachten en het mooiste uitzicht over de stad is vanaf het water. Paradegevels, grandioze architecturale ensembles, de unieke skyline van Sint-Petersburg met de herkenbare torenspitsen en koepels, de verscheidenheid aan techniek- en ontwerpconcepten van de bruggen — dit en meer ervaart u allemaal tijdens een boottocht van een dag. U ziet paleizen en adellijke herenhuizen, de meest opmerkelijke kathedralen van de stad, het kunstmatige eiland Nieuw Holland, de bouw van het Mariinsky Theater, het gerenoveerde Chinezelli-circus, de granieten muren van het Petrus-en-Paulusfort en de vergulde torenspits van de Petrus-en-Pauluskathedraal.
   * - in april in plaats van de boottrip bezoek aan het vodka museum omdat de navigatie dan nog niet open is.

   Dag 5, treinreis Sint Petersburg - Moskou
   Na ontbijt transfer met de gids naar het Moskovskiy treinstation. Uw reist met de sneltrein Sapsan naar Moskou toe. Afstand tussen Moskou en Sint Petersburg is 702 km, gemiddelde snelheid van de trein is 200 km/uur, reistijd is 4 uur. Vanaf het Leningradskiy treinstation in Moskou transfer naar een restaurant voor de lunch. Daarna transfer naar uw hotel. Vrije tijd.

   Dag 6, Moskou: uitgebreide stadsrondrit; Christus-Verlosserkathedraal; metrotour; Arbat straat
   We beginnen de ochtend met een uitgebreide stadsrondrit door Moskou. U ziet verschillende imponerende monumenten, belangrijke regeringsgebouwen (Witte huis, Duma, voormalige KGB gebouwen) en de mooiste kathedralen. Vanaf de Mussenberg (Lenin Hills) heeft u een mooi uitzicht over de stad. Onderweg stoppen we bij het Victory Park met het imponerende gedenkmonument ter ere van de overwinning in de Tweede Wereldoorlog. We eindigen de rondrit bij het wereldberoemde Rode Plein. Luncg in de stad.
   Na de lunch bezoeken we de Christus-Verlosserkathedraal - de hoogste en grootste Russisch-orthodoxe kerk in de wereld. Deze kathedraal werd in het jaar 2000 afgebouwd en is daardoor vergeleken met andere gebouwen in Moskou nog vrij nieuw. Het is een replica van een oudere, 19e-eeuwse neo-Byzantijnse kerk die in 1931 door Stalin werd opgeblazen om plaats te maken voor het Paleis van de Sovjets, een ambitieus idee dat nooit is uitgevoerd. In plaats daarvan werd het vervangen door een van de grootste buitenzwembaden ter wereld. Na de val van de Sovjet-Unie gaf de Russische overheid ruim € 325 miljoen uit om de kathedraal opnieuw te bouwen.
   Daarna staat de metrotour op het programma. Het eerste metrostation werd gebouwd in 1935 en inmiddels zijn er 238 metrostations, verdeeld over vierteen lijnen. Er worden nog steeds stations bijgebouwd. Veel metrostations, vooral die in het centrum, zijn ten tijde van Stalin gebouwd en uitbundig versierd. Stalin wilde dat deze metrostations paleizen voor het volk waren. De stations werden weelderig versierd met marmer, kroonluchters en socialistische mozaïeken. Zeker 44 van deze stations zijn benoemd tot cultureel erfgoed!
   Via een aantal indrukwekkende metrostations rijden we naar de artiestenwijk Arbat: één van de oudste (de eerste schriftelijke vermelding dateert uit 1493) en bekendste straten van Moskou. Begin jaren tachtig werd de Arbat een voetgangerszone, die zich ontwikkelde tot het centrum van straatmuzikanten, -schilders en -artiesten.

   Dag 7, Moskou: Rode Plein wandeling; Kremlin; Alexandrovskiy Tuin
   Wij beginnen onze excursie dag met een wandeling over het Rode Plein, hét kenmerk van Moskou. De 16e-eeuwse Basilius kathedraal is dé blikvanger van het Rode Plein en één van de belangrijkste symbolen van Moskou. De kathedraal is gebouwd in opdracht van Ivan de Verschrikkelijke. Een ander bekend monument op het Rode Plein is het Lenin mausoleum, die daar sinds 1924 ligt. De jarenlange discussie of Lenin hier moet blijven liggen duurt tot op de dag van vandaag voort. Tegenover het mausoleum vindt u het warenhuis GUM. Het warenhuis is zeer groot en bijna te vergelijken met een kleine stad: drie straten van drie verdiepingen en een aantal zijstraten, overdekt met glazen overkappingen, waar 150 kleine en grote winkels te vinden zijn. Op de kruispunten zijn fonteinen neergezet.
   Via Alexandrovskiy Tuin wandelen we naar het Kremlin. Deze oude vesting symboliseert al eeuwen het centrum van de Russische macht. Naast de verschillende regeringsgebouwen staan er op het grondgebied ook 5 kathedralen en enkele paleizen (niet toegankelijk). Ooit was het de residentie van de tsaren en tot 1700 werden zij hier ook begraven. Binnen de muren van het Kremlin lopen we ook langs het vroegere arsenaal, het kantoor van de president Vladimir Putin, de Tsarenklok van maar liefst 200 ton ('s werelds grootste klok) en het Tsarenkanon van 40 ton. Na het Kremlin wandelen we via het Monument van de Onbekende Soldaat waar elke uur de strak opgevoerde wisseling van de wacht plaatsvindt naar het Rode Plein voor een lunchbreak. Vrije tijd om Moskou zelf verder te ontdekken: talloze musea, prachtige straten en parken, originele cafes en restaurants.

   Dag 8, Moskou - Sergiev Posad - Pereslavl Zalessky - Jaroslavl
   Vandaag verlaten we Moskou. De eerste stad van de Gouden Ring staat op het programma. Sergiev Posad is één van de oudste plaatsjes van de Gouden Ring. Dit onaangetaste Russisch-Orthodoxe dorp met sprookjesachtige kerken en het prachtige Trinity Sergievklooster, ligt ca. 60 km van Moskou. We bezichtigen het mooiste klooster van Rusland dat al in 1774 de titel 'Lavra' (klooster in de hoogste rangorde) kreeg. Het is een van de belangrijkste bedevaartsplaatsen van het land. Kooplieden en adellijke families ruilden hier hun goud en edelstenen tegen goddelijke steun. Zo konden de monniken de beste architecten en kunstenaars inhuren. De heilige Sergius van Radonezj ligt in een van de kerken begraven. Op de binnenplaats bevindt zich ook een waterbron met heilig water (zelf flesje meenemen).
   Lunch in de stad. Wij rijden verder naar Pereslavl Zalessky (gesticht in 1152 door prins Joeri Dolgoroeki) waar we het Goritskiklooster bezoeken. Transfer naar Jaroslavl.

   Dag 9, Jaroslavl - Suzdal
   Jaroslavl is de grootste stad van de Gouden Ring met een bevolking van meer dan 610.000 inwoners. De stad werd gesticht in 1010 als een voorpost van het Prinsdom Rostov en werd voor het eerst vermeld in 1071. Jaroslavl heeft zijn naam te danken aan Prins Jaroslav de Wijze. Voor een lange tijd was het de tweede grootste stad van Rusland. Gedurende de 16e en 17e eeuw lieten rijke koopmannen hier kerken bouwen die mooier en groter moesten zijn dan die van het toenmalige Moskou. In 1612, tijdens de Tijd der Troebelen werd Jaroslavl zelfs de hoofdstad van Rusland.
   Wij bezoeken het prachtige Tolga vrouwen klooster (gesticht in 1314). Het klooster bevindt zich buiten de stad en ligt aan de Volga rivier. Daarna bezoekt u de in het centrum gelegen Eliaskerk uit de zeventiende eeuw. Deze kerk is vooral bekend om de meest heldere fresco’s van de Gouden Ring. Lunch. Transfer naar het schilderachtige plaatsje Suzdal. 
   Suzdal staat niet alleen bekend om haar mooie oude kloosters, kerken en ongerepte natuur maar ook om de sfeer die hier hangt. Het lijkt alsof er in dit stadje met 12.000 inwoners sinds de 19e eeuw niets veranderd is. Het plaatsje is gelegen aan de kronkelende Kamenka rivier en is uniek om de typerende houten huisjes met bewerkte gevels, oude handelshuizen en natuurlijk het Kremlin. Het is waarschijnlijk één van de meest interessante steden van de Gouden Ring met 200 monumenten van geschiedenis en architectuur, 20 vijvers, 27 klokkentorens en 4 parels van de Russische cultuur die in de UNESCO Werelderfgoedlijst staan.

   Dag 10, Suzdal - Bogolubovo - Vladimir - Moskou
   Vandaag gaan we richting Vladimir maar wij stoppen eerst in het dorpje Bogolubovo, gelegen aan de Nerl rivier. Hier bezoeken we één van de mooiste kerken van de Gouden Ring en het Bogolubovo klooster (UNESCO). Lunch. Transfer naar Vladimir. Vladimir is de schatkamer van oud Russische kunst waar de twaalfde-eeuwse monumenten van Russische architectuur tot op de dag van vandaag zeer goed bewaard zijn gebleven. U bezichtigt eerst de Oespenski-kathedraal die in 1158 door Andrey Bogolyubsky werd gebouwd naar het voorbeeld van een Byzantijnse kerk in Kiev. Ook bracht men een icoon mee uit Kiev, 'Moeder Gods van Vladimir’. Dit icoon werd al snel het symbool van Rusland. Het kunstwerk is in de Tretyakov Galerie in Moskou te bewonderen. Ook bezoekt u de Dimitri-kathedraal gebouwd rond 1197, bekend om het mooiste steenhouwwerk uit de Russische geschiedenis. Het is het laatst overgebleven gebouw van het paleiscomplex van Vsevolod III. Deze bezienswaardigheden staan op de lijst van UNESCO.
   Transfer naar Moskou.
    
   Dag 11, Moskou - Amsterdam/Düsseldorf/Brussel
   Na het ontbijt dient u uw hotelkamer te verlaten. Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam.


   Ter plaatse kunnen kleine wijzigingen worden aangebracht in het programma.
  • Vertrekdata en prijzen 2022

   Maand    Dag    Prijs per persoon 3*** hotel    1-pers. toeslag       Prijs per persoon 4**** hotel   1-pers. toeslag
   April   10   € 1.075,-- € 215,--   € 1.105,-- € 265,--
   Mei   22   € 1.185,-- € 315,--   € 1.275,-- € 415,--
   Juni   19   € 1.205,-- € 345,--   € 1.285,-- € 435,--
   Augustus   14   € 1.185,-- € 315,--   € 1.225,-- € 365,--
   September   04   € 1.135,-- € 265,--   € 1.175,-- € 315,--
   Oktober   02   € 1.105,-- € 235,--   € 1.135,-- € 265,--
  • Prijzen zijn inclusief:
   • Accommodatie in 3*** of 4**** hotels (naar keuze; aan te geven bij de boeking) op basis van logies en ontbijt
   • Transfers
   • Dagtrein Sint Petersburg - Moskou (2-de klas; comfortabele zitplaatsen)
   • 9x lunch 
   • Programma al beschreven inclusief vervoer per trein en bus
   • Excursies inclusief toegangsgelden 
   • Audiosysteem tijdens excursies 
   • Engelstalige gidsen
   Prijzen zijn exclusief:
   • Retourvlucht
   • Visum voor Rusland € 105,00
   • Reserveringskosten € 25,00 per boeking
   • SGR-consumentenbijdrage € 5,00 per persoon (per 1 februari 2021)
   • Verzendkosten paspoorten 
   • Reis- en annuleringsverzekering
   • Persoonlijke uitgaven
  • U kunt ook uw reis in Moskou of Sint Petersburg verlengen.
  • Voornaam:(*)
   Vul aub uw naam in.
   Achternaam:(*)
   Vul aub uw achternaam in.
   Adres:(*)
   Vul aub uw adres in
   Postcode:(*)
   Vul aub uw postcode in.
   Plaats:(*)
   Vul aub de plaats in.

   E-mail:(*)
   Vul aub uw e-mailadres correct in.
   Telefoonnummer:
   Mobiel:

   Vertrekdata(*)
   Vul hier uw vertrekdatum in.
   Aantal personen:

   Opmerkingen:
   Neem de code over :(*) Neem de code over :
   Ongeldige invoer
  • Voor al uw bezoeken aan de Russische Federatie dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort en een visum. Bij al onze reizen verzorgen wij voor u het aanvragen van het visum.

   Voor het aanvragen van een visum heeft u de volgende documenten nodig :

   • Een ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier. Dit formulier dient elektronisch ingevuld te worden via: visa.kdmid.ru;
   • Paspoort of reisdocument, dat tenminste 6 maanden geldig is na terugkeer uit Rusland;
   • Een recente kleuren pasfoto. De foto moet linksonder op het formulier worden gelijmd, niet geniet;
   • Kopie van bewijs van ziektekostenverzekering, die geldig is in de Russische Federatie.

   Wilt u meer informatie of hulp bij het aanvragen van uw visum download dan dit document. Hierin staat in een aantal stappen uitgelegd hoe het formulier ingevuld dient te worden.

Deel deze reis

Contact opnemen

 • Contactinfo
  Bottelrooslaan 14
  5552 RB Valkenswaard

  (0031) 040 252 2331
 • Mail ons
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.