Moskou - Sint Petersburg (ENG/DUI) | 8 dagen

 • atlant
 • binnen bloedkerk
 • bloedkerk
 • bolshoi
 • brug 3
 • fontein 2
 • mausoleum
 • moskou 2
 • natuur
 • paleis brug 2
 • peter
 • petergof 2
 • petr
 • poklonnaya gora
 • provodnik
 • rostral 2
 • rzd
 • sint_petersburg_neva
 • souvenirs 3
 • tram moskou
 • universiteit 2
 • vieuw
 • vuur
 • zpetergof_98

Specificaties

  • Moskou en Sint Petersburg herbergen ongetwijfeld de bekendste culturele rijkdommen van Rusland. Onder begeleiding van een Engels- of Duitssprekende gids krijgt u de meest magnifieke monumenten en bezienswaardigheden te zien.

   Hoogtepunten van deze reis: uitgebreide stadsrondrit Moskou, Kremlin en Rode Plein, Nieuwe Maagden klooster, Tretjakov Galerij, prachtige metrostations in beide steden, uitgebreide stadsrondrit Sint Petersburg, Peter en Paul vesting, Nevsky Prospekt, Hermitage, Gatsjina en Pavlovsk paleizen en parken, Yusupov paleis, Alexandr Nevsky Klooster. U bezoekt één van de mooiste steden van de Gouden Ring - Sergiev Posad met het prachtige Trinity Sergievklooster.

   U logeert in goede 4**** hotels. Lunches en diners zijn inbegrepen. 

   Alle vertrekdata van deze 8-daagse reis zijn gegarandeerd. Deze reis is internationaal.
  • Dag 1: Amsterdam/Düsseldorf/Brussel - Moskou
   U vliegt vanochtend naar Moskou. Transfer naar het Park Inn Sadu hotel 4**** (of gelijkwaardige). De avond is vrij. Diner in het hotel.

   Dag 2: Moskou - stadsrondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden; Kremlin
   We beginnen onze kennismaking met een uitgebreide stadsrondrit door het centrum van Moskou. De bus/auto rijdt u langs alle bijzondere bezienswaardigheden zoals het Kremlin, het Rode Plein, de belangrijkste kathedralen, enkele Stalinistische wolkenkrabbers, het Overwinningspark en imponerende monumenten. Vanaf de Lenin Heuvels, waar ook de Lomonosov Universiteit staat, heeft u een prachtig uitzicht over deze uitgestrekte stad. Lunch in de stad. Na de lunchpauze staat het Kremlin op het programma. Deze oude vesting, met een dikke muur van meer dan 2 km. lang, symboliseert al eeuwen het centrum van de Russische macht. Naast de verschillende regeringsgebouwen staan er op het grondgebied van het Kremlin ook 5 kathedralen en enkele paleizen. Het is een architectonische verzameling van gebouwen daterend van de vijftiende tot de twintigste eeuw. Ooit was het de residentie van de tsaren en tot 1700 werden zij hier ook begraven. U bezoekt twee van de 5 kathedralen. Vrije tijd. U kunt een wandeling maken over het wereld beroemde Rode Plein: de Basiliuskathedraal, het Historische Museum, het Mausoleum van Lenin, de prachtige winkelpassage GUM. Om 20.00 uur diner in uw hotel.

   Dag 3: Moskou - het Nieuwe Maagden klooster en de begraafplaats; de Tretjakov Galerij
   's Ochtends bezoekt u het indrukwekkende Novodevichiy, ook wel Nieuwe Maagden klooster, uit de 16-de eeuw, schitterend gelegen aan de rivier de Moskva. Het klooster werd in 1524 gesticht door Vasili III. Het klooster was een schuilplaats voor adellijke vrouwen die zich uit de wereld wilden terugtrekken. Zo woonden de eerste vrouw van Peter de Grote en zijn zus Sofia er een tijd. In 1812 probeerde Napoleon het klooster op te blazen, maar de nonnen slaagden erin de gebouwen te redden. In 1922 werd het klooster door bolsjewieken gesloten en vormden het om tot een museum, waardoor het van de vernietiging gered werd. Pas in 1994 mochten de nonnen terugkeren in het klooster. Bij het klooster hoort de Novodevitsji begraafplaats, waar tal van beroemde Russen begraven liggen. Onder meer Nikita Chroesjtsjov, Boris Jeltsin, Raisa Gorbatsjova,Anton Tsjechov, Sergej Prokofjev en Andrej Toepolev hebben hier hun laatste rustplaats gevonden. Deze begraafplaats wordt beschouwd als één van de meest prestigieuze in Rusland, en was qua status tijdens het Sovjetbewind alleen ondergeschikt aan de Kremlinmuur. Sinds 2004 staat het Novodevitsji klooster op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
   Lunch in de stad. Na de lunch pauze bezichtigen we de Tretjakov Galerij. Tijdens de rondleiding door dit onlangs gerenoveerde museum kunt u ’s werelds grootste collectie Russische schilderkunst bewonderen. Het was de steenrijke textielfabrikant Pavel Tretjakov die rond 1890 zijn verzameling schilderijen aan de stad Moskou schonk. Het museum bezit ook een fantastische collectie iconen.

   Dag 4: Sergiev Posad; Moskou - metrotour en Arbat straat
   's Ochtends excursie naar Sergiev Posad. Sergiev Posad is één van de oudste plaatsjes van de Gouden Ring. Dit onaangetaste Russisch-Orthodoxe dorp met sprookjesachtige kerken en het prachtige Trinity Sergievklooster, ligt ca. 60 km van Moskou. We bezichtigen het mooiste klooster van Rusland dat al in 1774 de titel 'Lavra' (klooster in de hoogste rangorde) kreeg. Het is een van de belangrijkste bedevaartsplaatsen van het land. Kooplieden en adellijke families ruilden hier hun goud en edelstenen tegen goddelijke steun. Zo konden de monniken de beste architecten en kunstenaars inhuren. De heilige Sergius van Radonezj ligt in een van de kerken begraven. Op de binnenplaats bevindt zich ook een waterbron met heilig water (zelf flesje meenemen). Lunch in de stad. We rijden terug naar Moskou.
   Daarna staat de metrotour op het programma. Het eerste metrostation werd gebouwd in 1935 en inmiddels zijn er 238 metrostations, verdeeld over vierteen lijnen. Er worden nog steeds stations bijgebouwd. Veel metrostations, vooral die in het centrum, zijn ten tijde van Stalin gebouwd en uitbundig versierd. Stalin wilde dat deze metrostations paleizen voor het volk waren. De stations werden weelderig versierd met marmer, kroonluchters en socialistische mozaïeken. Zeker 44 van deze stations zijn benoemd tot cultureel erfgoed!
   Via een aantal indrukwekkende metrostations rijden we naar de artiestenwijk Arbat: één van de oudste (de eerste schriftelijke vermelding dateert uit 1493) en bekendste straten van Moskou. Begin jaren tachtig werd de Arbat een voetgangerszone, die zich ontwikkelde tot het centrum van straatmuzikanten, -schilders en -artiesten. Diner in de stad. Transfer naar het Leningradskiy treinstation voor uw nachttrein naar Sint Petersburg.

   Dag 5: Sint Petersburg: stadsrondrit met een bezoek aan Peter en Paul vesting
   's Ochtends aankomst in Sint Petersburg. Ontbijt in de stad. Sint Petersburg is een van de mooiste steden van de wereld, waar u een uitgebreide stadsrondrit maakt langs onder andere de Sint Isaac kathedraal, het beroemde standbeeld van Peter de Grote, de pantserkruiser Aurora, de Nevski Prospekt, de Admiraliteit, de Bloedkerk, de Zomer tuin, de Kazankathedraal, de Neva rivier, het Paleisplein met de Hermitage. U bezoekt de Peter en Paul vesting, het hart van de oude stad. Dit is de eerste nederzetting uit 1703 van waaruit de nieuwe hoofdstad werd gebouwd. De belangrijkste bezienswaardigheid van de vesting is de Peter en Paul Kathedraal met zijn zeer fijne 122 meter hoge torenspits. In de vesting bevinden zich verder enkele musea en het Trubetzkoi-bastion, ooit in gebruik als gevangenis. De schrijvers Gorki en Dostojevski en duizenden politieke gevangenen hebben hier opgesloten gezeten. De begraafplaats van de Petrus en Paulus kathedraal is de laatste rustplaats van vrijwel alle Romanov tsaren. De laatste Russische tsaar Nicolaas II werd er pas in juli 1998 met zijn familie herbegraven, nadat hun overblijfselen eerst waren opgegraven in Ganina Jama bij Jekaterinburg en meerdere malen waren onderzocht op echtheid. Lunch in de stad. Transfer naar het Golden Age hotel 4**** (of gelijkwaardige). Vrije tijd. Diner in het hotel.

   Dag 6: Sint Petersburg: Gatsjina paleis; Pavlovsk paleis en park 
   Vandaag gaan we naar Gatsjina - stad, gelegen op ongeveer 45 kilometer ten zuidwesten van Sint-Petersburg. In Gatsjina bezoeken we het prachtige paleis - één van de zomerresidenties van de Russische tsaren. Het paleis was het project van de bekende architect Antonio Rinaldi (gebouwd in 1766 - 1781). Tijdens de Russische revolutie in 1917 en de Russische Burgeroorlog is het paleis gespaard gebleven van plunderingen. In dat jaar werd het paleis genationaliseerd en al in 1920 werd het een museum. Gatsjina en het paleis zijn bij de Duitse aanval op de Sovjet-Unie licht beschadigd. De Russische legertop wilde versterkingen aanleggen rond Gatsjina, om de Duitse troepen de opmars naar Leningrad te verhinderen, maar omdat de opmars van de Duitsers veel sneller verliep dan verwacht viel Gatsjina op 10 september 1941 in Duitse handen. In januari 1944 werden de Duitse troepen weer verdreven uit Gatsjina, maar aangezien zij zich verschanst hadden in het paleis met de dikke muren is Gatsjina zwaar beschadigd. Op dit moment is het centrale deel van het paleis gerestaureerd en te bezichtigen. Lunch in de stad.
   Na de lunch wordt u naar Pavlovsk gebracht. In 1777 schonk Catharina de Grote een stuk land aan haar pasgeboren zoon Pavel. Enkele jaren later kreeg de Schotse architect Cameron opdracht om een fort te bouwen op deze locatie. Hij ontwierp een indrukwekkend neoclassicistisch paleis met daarbij een schitterend park met Engelse tuinen. Deze tuinen zijn opgenomen op de UNESCO wereld erfgoedlijst. In het paleis wandelen we door de Grote, Italiaanse, Griekse Hallen, de Kunstgalerie en zien we een verbazingwekkende collectie schilderijen, sculpturen, porselein en meubels - diplomatieke geschenken van de koninklijke paleizen van Europa. Terugreis naar Sint Petersburg. Diner in het hotel.

   Dag 7: Sint Petersburg: Hermitage; het Alexander Nevsky klooster; Yusupov paleis
   Een van de hoogtepunten van deze reis is een bezoek aan één van de beroemdste musea ter wereld, de Hermitage. Het museum bestaat uit 5 gebouwen waarvan het Winterpaleis zeker het meeste indruk maakt. Prachtige zalen, gangen en trappenhuizen wisselen elkaar af. Het museum bezit een enorme collectie schilderijen en tekeningen van bekende meesters, pompeuze antieke meubels, honderden marmeren beelden en beeldhouwwerken, wandtapijten, vazen, porselein en andere waardevolle kunstobjecten. De Hermitage bevat een uitgebreide collectie Hollandse en Vlaamse meesters, waaronder Rembrandt en Rubens en belangrijke schilderijen van diverse Franse impressionisten. Verder zien we werk van onder andere Leonardo da Vinci, Titiaan en Michelangelo. Tegenwoordig bevat de collectie van de Hermitage meer dan drie miljoen stukken!
   Daarna brengt u een bezoek aan het Alexander Nevsky Klooster dat in 1710 door Peter de Grote werd gesticht. Dit bekende mannelijke klooster draagt de titel 'Lavra' (klooster in de hoogste rangronde). Het is gelegen aan het zuidelijk eind van de Nevski Prospekt aan de rivier de Neva. Op de bijbehorende begraafplaats liggen enkele beroemdheden begraven waaronder Dostoevsky en Tsjaikovsky. Lunch in de stad.
   Na de lunch excursie naar het Yusupov paleis, gelegen aan de Moika rivier. Het paleis is een voormalige residentie van het Russische adellijke huis van Yusupov, nu een museum. Het gebouw was de plaats van de moord op Grigori Rasputin in de vroege ochtend van 17 december 1916. Prins Felix Yusupov, ooit de rijkste man van het land, vergiftigde en schoot Rasputin in de kelder van het paleis. Het weelderige paleisinterieur heeft een mix van verschillende stijlen, met integratie van antiek meubilair en weelderige wandtapijten met gouden kroonluchters en uitgebreide muurschilderingen. Na deze excursie vrije tijd in de stad. Diner in het hotel.

   Dag 8: Sint Petersburg - Amsterdam/Düsseldorf/Brussel
   Na het ontbijt dient u uw hotelkamer te verlaten en volgt de transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar huis.
  • Vertekdata en prijzen 2022

   Maand Dag Prijs p.p. 1 p. toeslag
          
   Maart 11, 18, 25 € 985,-- € 195,--
   April periode 1 01, 08, 15, 22, 29 € 985,-- € 195,--
   April periode 2 15, 22, 29 € 1.055,-- € 255,--
   Mei periode 1 06 € 1.055,-- € 255,-- 
   Mei perode 2 13, 20, 27 € 1.150,-- € 310,--
   Juni  03, 10, 17, 24 € 1.150,--  € 310,-- 
   Juli periode 1 01 € 1.150,-- € 310,--
   Juli periode 2 08, 15, 22, 29 € 1.055,-- € 255,--
   Augustus  05, 12, 19, 26 € 1.055,-- € 255,-- 
   September    02, 09, 16, 23, 30 € 1.055,--  € 255,--
   Oktober 07, 14, 21, 28 € 985,-- € 195,-- 
   November 04, 11, 18, 25 € 985,--  € 195,-- 
   December 02, 09, 16, 23 € 985,-- € 195,--
  • Prijzen zijn inclusief:
   • 7 hotelovernachtingen in Moskou en Sint Petersburg inclusief ontbijt in 4**** hotels
   • Nachttrein Moskou - Sint Petersburg (2-de klas; comfortabele slaapplaatsen)
   • 6x lunch in de steden
   • 6x diner in de hotels
   • Alle genoemde transfers
   • Excursies inclusief entreegelden
   • Engels- of Duitssprekende gids

   Prijzen zijn exclusief:

   • Vlucht vanaf Amsterdam, Düsseldorf of Brussel (naar keuze)*
   • Visum voor Rusland inclusief uitnodiging t.b.v visumaanvraag € 105,00
   • Reserveringskosten € 25,00 per boeking
   • SGR-consumentenbijdrage € 5,00 per persoon (per 1 februari 2021)
   • Reis- en annuleringsverzekering
   • Persoonlijke uitgaven
   Optioneel:
   • toeslag 1-ste klas trein: € 65,00 per persoon in het laag seizoen; € 85,00 per persoon in het hoog seizoen (01/04 - 30/09) 

   *de vluchten zijn bewust niet in de prijs van het programma inbegrepen vanwege het grote prijsverschil afhankelijk van de luchthaven van vertrek. Deze is naar uw keuze, u kunt het doorgeven bij uw boeking en wij zoeken de beste prijs voor u.
  • Tijdens deze reis verblijft u in de volgende steden :
   Van hieruit maakt u diverse excursies.
  • Optioneel:
   • eventueel langer verblijf in Moskou en/of Sint Petersburg of andere steden
   • optionele excursies
   Alle vertrekdata van deze 8-daagse groepsreizen zijn gegarandeerd. U verblijft in goede 4-sterrenhotels op basis van logies/ontbijt.
  • Voornaam:(*)
   Vul aub uw naam in.
   Achternaam:(*)
   Vul aub uw achternaam in.
   Adres:(*)
   Vul aub uw adres in
   Postcode:(*)
   Vul aub uw postcode in.
   Plaats:(*)
   Vul aub de plaats in.

   E-mail:(*)
   Vul aub uw e-mailadres correct in.
   Telefoonnummer:
   Mobiel:

   Kies uw vertrekdatum:(*)
   Vul aub uw vertrekdatum in.
   Aantal personen:

   Opmerkingen:
   Type de letters over(*) Type de letters over
   AUB de letters over typen

  • Voor al uw bezoeken aan de Russische Federatie dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort en een visum. Bij al onze reizen verzorgen wij voor u het aanvragen van het visum.

   Voor het aanvragen van een visum heeft u de volgende documenten nodig :

   • Een ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier. Dit formulier dient elektronisch ingevuld te worden via: visa.kdmid.ru;
   • Paspoort of reisdocument, dat tenminste 6 maanden geldig is na terugkeer uit Rusland;
   • Een recente kleuren pasfoto. De foto moet linksonder op het formulier worden gelijmd, niet geniet;
   • Kopie van bewijs van ziektekostenverzekering, die geldig is in de Russische Federatie.

   Wilt u meer informatie of hulp bij het aanvragen van uw visum download dan dit document. Hierin staat in een aantal stappen uitgelegd hoe het formulier ingevuld dient te worden.

Deel deze reis

Contact opnemen

 • Contactinfo
  Bottelrooslaan 14
  5552 RB Valkenswaard

  (0031) 040 252 2331
 • Mail ons
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.