Naar de Witte Zee (ENG) | 17 dagen

 • abloedkerk
 • alyosha 2
 • atlant
 • avond moskou
 • brug 2
 • chaika
 • chrijst gevangene
 • hert
 • huis vologda
 • isaac skit
 • kem 2
 • kerk
 • kizhi 2
 • kizhi 4
 • lenin
 • molen solovki
 • parovodnik 2
 • peter 2-1
 • petrozavodsk 2
 • petrozavodsk
 • poklonnaya gora
 • pushkin 2
 • rpetrozavodsk 3
 • russische dans
 • rzd
 • solovki
 • vologda
 • vuur
 • water
 • zon

Specificaties

  • Deze reis brengt u van Moskou naar het Russische Noorden, waarbij u langs vele schitterende plekken en steden komt. Deze 17-daagse treinreis eindigd in Sint Petersburg.
   In de steden maakt u verschillende dag tochten waarna u in de trein kunt genieten van de schitterendste landschappen die Rusland rijk is.

   Hoogtepunten van deze treinreis: hoofdstad van Rusland Moskou met een uitgebreide stadsrondrit langs alle belangrijkste bezienswaardigheden en de excursie naar het Kremlin - het historisch, geestelijk en politieke machtscentrum van Rusland; Vologda bekend om haar prachtige kant; Arkhangelsk met haar unieke Openluchtmuseum van Houten Architectuur; sombere Kem; de wereldberoemde Solovetsky Archipel; de grootste stad boven de Poolcirkel Murmansk; de hoofdstad van Karelia Petrozavodsk; het mooie openluchtmuseum van Kizhi; de Venetië van het Noorden Sint Petersburg met een uitgebreide stadsrondrit, excursie naar de Hermitage en naar de tsaren steden Poesjkin en Pavlovsk.

   Er is ook voldoende tijd om de steden op eigen gelegenheid te ontdekken of de optionele excursies te maken.

   Deze reis is Engelstalig.
  • Programma 17-daagse treinreis: Moskou - Vologda - Arkhangelsk - Solovetsky Eilanden - Murmansk - Petrozavodsk - Kizhi - Sint Petersburg

   Dag 1: Amsterdam/Düsseldorf/Brussel - Moskou
   Aankomst in Moskou. U wordt naar een hotel (3***, 4**** of 5*****) gebracht waar u overnacht. Vrije tijd.

   Dag 2: Moskou: stadsrondrit met het Nieuwe Maagden Klooster
   Moskou is de hoofdstad van Rusland, de meest dynamisch ontwikkelde metropool. Onze professionele gids leidt u door deze opwindende stad en vertelt u interessante feiten over de stad vanaf de stichting tot aan nu toe. U bezoekt het belangrijkste plein van de stad, hier worden parades en concerten gehouden, het Rode Plein. Verder gaat u langs de GUM winkel, Lenins graf, het Bolshoy Theater, Lubyanka plein met het voormalige KGB gebouw, het herbouwde Manezh plein en de gouden koepels van De Verlossers Kathedraal. Vanaf de Moskou Staats Universiteit en de Lenin heuvels heeft u een adembenemend uitzicht over de stad. U bezoekt het indrukwekkende Nieuwe Maagden Klooster. Het Klosster is schitterend gelegen in een bocht in de Moskva rivier. Na deze excursie is het mogelijk om in het centrum te blijven of een van de optionele excursies te maken.

   Dag 3: Moskou: Kremlin
   Vandaag heeft u de unieke kans om het hart van Rusland te bezoeken, het Kremlin van Moskou. Het is een van de grootste architectonische verzamelingen in de wereld. Inclusief de monumenten is er gebouwd vanaf laat in de 15e eeuw tot en met de 20e eeuw. Historisch gezien is het Kremlin het centrum van de macht en vandaag de dag de residentie van de Russische president. De monumentale muren en torens van het fort vangen de oude uitstraling van het Kremlin met de gouden koepelvormige kathedralen, oude kamers, magnifieke paleizen en schitterende gebouwen. Op het unieke museum complex staan eveneens een aantal kathedralen: De Maria Hemelvaart Kathedraal (waar de kroning van alle Russische tsaren plaats vond), de Aartsengel Kathedraal (de begraafplaats van de Russische tsaren voor Peter de Grote), de Annunciatie Kathedraal, de Tsaren klok, het Tsaren kanon en de Ivan de Grote klokkentoren. Na deze excursie is het mogelijk om in het centrum te blijven of een van de optionele excursies te maken.

   Dag 4: treinreis Moskou - Vologda
   's Ochtends transfer naar het treinstation voor uw dagtrein naar Vologda. 's Avonds aankomst in Vologda, gelegen aan de gelijknamige rivier. De stad is een belangrijke transportschakel voor het Noord Westen van Rusland. Vologda is benoemd tot een van de 41 Historische Russische steden, en is daarmee een van de drie in de Vologda regio. Transfer naar uw hotel.

   Dag 5: Vologda; nachttrein naar Arkhangelsk
   In Vologda zijn 224 gebouwen officieel erkend als cultureel erfgoed waarvan u tijdens de stadtoer een aantal van de meest bekend zult zien. Daarnaast is de stad wereldberoemd om haar kant. Uw toer zal daarom ook een bezoek brengen aan het Museum van Oude Russische Kunst en het Vologda Kant Museum. Transfer naar het treinstation. U reist verder richting Arkhangelsk.

   Dag 6: Arkhangelsk
   Aankomst Arkhangelsk. De stad ligt op beide oevers van de Noordelijke Dvina rivier waar haar stroom eindigt in de Witte Zee. Arkhangelsk spreid zich 40 kilometer uit langs de oever van de rivier en heeft vele eilanden in de delta. De stad was de belangrijkste havenstad in de middeleeuwen, tot 1703. Na een wandeltocht gaat u naar het Openluchtmuseum van Houten Architectuur, Malyie Korely, met de grootste collectie in Rusland. Wonderbaarlijke houten huizen en kerken uit de 16e eeuw zijn vanuit de Arkhangelsk regio overgebracht naar het museum. In veel van de gebouwen kunt u zien hoe de lokale bevolking leefde. Er wordt zelfs in het museum rijst verbouwd en geiten gehouden. In de molen wordt broodgebakken zoals de boeren honderden jaren geleden al deden. Daarnaast kunt u genieten van de schitterende kerkklokken.

   Dag 7: treinreis Arkhangelsk - Kem
   's ochtends vrije tijd. 's Middags transfer naar het treinstation voor de trein naar Kem.

   Dag 8: Kem; boot naar Solovetsky Eilanden
   Aankomst in Kem vroeg in de ochtend. Transfer naar de haven. Kem is een klein dorpje van waaruit u een korte cruise maakt over de Witte Zee naar de Solovetsky Eilanden. Daar aangekomen maakt u een wandeltocht naar het Solovetsky Klooster, gebouwd in de eerst helft van de 15 eeuw (gelegen op het grootste eiland). Het werd gebruikt als een militair fort in de oorlog met de Zweden in de 16e en 17e eeuw. Vanaf de periode van Ivan de IV tot 1956 was het een gevreesde plaats waar criminelen en politieke en religieuze gevangenen in ballingschap zaten. Tijndes het Sovjet tijdperk stierven hier ongeveer 40 duizend gevangenen. De gevangenen produceerden hout, turf en bouwstenen. Tijdens onze wandeltocht bezoekt u de GULAG en leert u meer over de historie van deze donkere periode. De eilanden werden tot natuurlijk en historisch reservaat benoemd in 1974. Overnachting in een lokaal hotel.

   Dag 9: Solovetsky eilanden; boot naar Kem
   Excursie per boot naar het Zayatsky Eiland. Dit eiland is bedekt met toendra en is bekend om haar mysterieuze stenen labyrinten en de houten kerk van Andrew de Eerste uit 1702. 's Avonds gaat u per boot terug naar Kem, waar uw trein ’s nachts verder gaat naar Murmansk.

   Dag 10: Murmansk
   Aankomst in Murmansk. U maakt u een stadstour door de stad, welke dient als zeehaven en is gelegen in het uiterlijke noordwesten van Rusland, in de Kola baai, twaalf kilometer van de Barents Zee. Ondanks de afnemende bevolking blijft Murmansk de grootste stad boven de Poolcirkel. Murmansk was ook de laatste gestichte stad in het Russische Rijk. Tijdens de koude oorlog was de stad het centrum van Sovjet onderzeeboot en ijsbreker activiteiten. Na het uiteenvallen van de Sovjet Unie werd de nabij gelegen stad en marine basis Severmorsk het hoofdkwartier van de Russische Noordelijke vloot. Het bezoek aan de eerste Russische nucleaire ijsbreker “Lenin” is een van de hoogte punten tijdens de stadstour. U kunt de middag vrij besteden om Murmansk verder te verkennen. Ook is het mogelijk om een optionele excursie te maken naar een Russische onderzeeboot.  

   Dag 11: Murmansk; nachtrein naar Petrozavodsk
   Vandaag kunt u optionele excursies maken in Murmansk of Murmansk regio. Transfer naar het treinstation voor de trein naar Petrozavodsk.

   Dag 12: Petrozavodsk
   U reist door de dicht beboste Karelia naar Petrozavodsk, de hoofdstad van de regio. Aankomst in de middag. Stadsrondrit. De stad is samen met de andere steden in Noord Rusland bekend om haar Neoklassieke architectuur, met haar ronde pleinen en de Alexander Nevsky kathedraal. Onder de bezienswaardigheden van de stad bevinden zich de standbeelden van Peter I, Gavrila Derzhavin en Aleander Nevsky. De stad is schitterend gelegen aan de Golf van Petrozavodsk. De moderne dijken, geopend in 1994, geven aan inzicht in het assortiment van Karelische graniet en stenen. Het wordt geflankeerd door extravagante postmoderne beeldhouwwerken die door zuster steden van over de hele wereld werden geschonken.

   Dag 13: Petrozavodsk; boot Kizhi Eiland; nachttrein naar Sint Petersburg
   Het wereldberoemde openluchtmuseum Kizhi is onder de bescherming van de UNESCO en presenteert een unieke architectonische stijl van het noordelijke Rusland. Het bestaat uit een opmerkelijke reeks van houten kerken gedateerd van de 9e tot de 19e eeuw. Ook vindt u hier kapellen, klokkentorens, burger huizen, graanschuren, windmolens en stoombaden. In het centrum van Pogost vindt u een echt meesterwerk van houtkunst, de houten Transfiguratie kerk met 22 koepels. Deze is gebouwd in 1714 door Master Nestor zonder ook maar een spijker te gebruiken. Nadat de kerk klaar was gooide hij zijn bijl in het water en zei "Er heeft nooit en er zal ook nooit meer een kerk zijn als deze!". U gaat per boot terug naar Pertozavodsk. Transfer naar het treinstation. Nachttrein naar Sint Petersburg.

   Dag 14: Sint Petersburg: stadsrondrit; Hermitage
   Sint Petersburg is een van de mooiste steden van de wereld, waar u een uitgebreide stadsrondrit maakt langs onder andere de Sint Isaac kathedraal, het beroemde standbeeld van Peter de Grote, de pantserkruiser Aurora, de Nevski Prospekt en het Paleisplein met de Hermitage, de Peter en Paul Vesting, het hart van de oude stad. 's Middags bezoekt u de Hermitage, wellicht het belangrijkste museum ter wereld met een uitgebreide collectie Hollandse en Vlaamse meesters. Het museum bestaat uit 5 gebouwen waarvan het barokke Winterpaleis het belangrijkste is. De collectie van de Hermitage bestaat uit 2,7 miljoen stuks inclusief de meesterwerken van Leonardo da Vinci, Rafael, Roden, Rembrandt, Rubens, Franse impressionisten, etc.

   Dag 15: Sint Petersburg: Poesjkin en Pavlovsk
   Na het ontbijt excursie naar Poesjkin (ca. 25 km ten zuiden van Sint Petersburg) voor een bezoek aan het paleis dat Catharina de Grote in de 18e eeuw liet bouwen. Dit paleis heeft lange tijd dienst gedaan als zomerresidentie van de tsaren. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden alle gebouwen moedwillig verwoest door Duitse militairen, toen zij zich terugtrokken na de mislukte inname van Leningrad. Het grootste deel van de waardevolle inboedel was echter al in veiligheid gebracht. Na de oorlog is het paleis herbouwd. Zeer bijzonder zijn de grote balzaal met zijn prachtig beschilderd plafond en de fameuze Barnsteenkamer. Na Poesjkin gaat u naar Pavlovsk. In 1777 schonk Catharina de Grote een stuk land langs de rivier Slavjanka aan haar pasgeboren zoon Pavel (vandaar de naam Pavlovsk). Enkele jaren later kreeg de Schotse architect Cameron opdracht om een fort te bouwen op deze locatie. Hij ontwierp een indrukwekkend neoclassicistisch paleis met daarbij een schitterend park met Engelse tuin. Tijdens de rondleiding door het paleis krijgt u een goede indruk van het leven aan het keizerlijke hof en kunt u een prachtige collectie schilderijen, klassieke meubels en porselein bewonderen.

   Dag 16: Sint Petersburg
   Vandaag is een vrije dag om individueel Sint Petersburg verder te ontdekken. Er zijn nog veel bezienswaardigheden in het centrum van Sint Petersburg: St. Isaackathedraal, de Bloedkerk, het Jusupovpaleis. Tegenover de Hermitage kunt u een boot nemen naar Peterhof: dit indrukwekkende paleizen- en tuinencomplex is gebouwd op een klif vlakbij de kust en diende als zomerpaleis voor de Russische Tsaren.

   Dag 17: Sint Petersburg - Amsterdam/Düsseldorf/Brussel
   Na het uitchecken wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar huis.
  • Vertrekdata

   Deze kunnen in overleg worden vastgesteld. Elke vertrek dag is in principe mogelijk.

   Prijzen

   Worden op aanvraag afgegeven.
   De richtprijs is € 2.195,-- per persoon (vanaf twee personen).
  • Prijzen zijn inclusief:

   • Accommodatie in hotels met ontbijt
   • Treinkaartjes (2-de klas) Moskou-Vologda; Vologda-Arkhangelsk; Arkhangelsk-Kem; Kem-Murmansk; Murmansk-Petrozavodsk; Petrozavodsk-Sint Petersburg
   • Boot van Petrozavodsk naar het Kizhi eiland en terug
   • Boot naar de Solovetsky eilanden en terug
   • Alle genoemde excursies inclusief entreegelden met Engels- of Duitstalige gidsen (Nederlandstalige gidsen in Moskou en Sint Petersburg op aanvraag)
   • Alle transfers in de steden

   Prijzen zijn exclusief:

   • Retourvlucht naar Moskou en van Sint Petersburg (indicatieve prijs vanaf € 250,00; afhankelijk van de luchthaven van vertrek)
   • Visum voor Rusland € 105,00 
   • Reserveringskosten € 25,00 per boeking
   • Bedlinnen in de treinen ca. € 1,50 per persoon
   • Reis- en annuleringsverzekering
   • Persoonlijke uitgaven
   • Optionele excursies en overnachtingen
  • U reist in comfortabele 4-persoons (2-de klas) of 2-persoons (1-ste klas) slaapcoupes. 3-de klas is op sommige trajecten ook mogelijk.

   Wagon: er zijn negen 4-persoonsslaapcoupes in een wagon, twee WC ruimtes (toilet en wasbak), een rookruimte, een ketel met een kraantje, waarmee u koffie, thee of soep kunt maken voor onderweg. In elke wagon hangt een schema met de tussenstops en tijden. De stops variëren van 2 tot 20 minuten.

   Begeleiding: in elke trein is een veiligheidsteam aanwezig. Iedere wagon heeft zijn eigen conducteur (provodnik). Zijn taken zijn: kaartjes controleren, beddengoed uitdelen, wagon schoon houden, voor orde en rust waken. De provodnik heeft zijn eigen slaapruimte in de wagon.

   Maaltijden: er is vrijwel in iedere trein een restaurant/bar wagon aanwezig. Meestal in het midden van de trein. Een wagon die ingericht is als restaurant met zitplaatsen en tafels. Hier kunt u eenvoudige maaltijden en drankjes bestellen.

   Tijdens de treinreis is het mogelijk om eruit te stappen op de tussenstations om iets (bijvoorbeeld brood, beleg, fruit) in de kiosken of op de perrons bij de lokale bevolking te kopen. Dit zijn veelal lokale specialiteiten die het proberen waard zijn.

   4-perssonnsslaapcoupe (2-de klas) heeft vier slaapplaatsen. Aan beide zijden bevinden zich twee bedden boven elkaar, een bed is 70x190 cm. In het midden onder het raam is een tafeltje. Er is voldoende bagage ruimte in een coupe.

   2-persoonsslaapcoupe (1-ste klas) heeft twee slaapplaatsen, met aan weerzijden een bed. In het midden onder het raam is een tafeltje. Er is voldoende bagage ruimte in een coupe.

   Open wagon (3-de klas) heeft 4 bedden in een coupe en twee bedden tegenover aan de zijkant van de wagon. Tussenin ligt er een gang. Er zijn geen deuren aanwezig.

   De 2-de klas wagons (4-persoonsslaapcoupes) zijn standaard in elke trein aanwezig. De 1-ste en 3-de klas wagons zijn niet op elk treintraject aanwezig en zijn op aanvraag te boeken.

   U kunt in de 2-de klas een 4-persoonsslaapcoupe voor twee personen boeken zodat u de coupe voor uzelf en/of voor uw medereiziger(s) heeft. U dient de volle ticketprijs voor deze lege plaatsen te betalen.

   map sleep wagon rzd
  • Optioneel:
   • Deze reis kan in elke stad (ook Solovetsky eilanden) verlengd worden
   • Excursie programma kan aangepast worden naar uw wensen (excursies toevoegen of eruit halen)
   • 1-ste klasse treinkaartjes zijn ook mogelijk
   • Verschillende mogelijkheden in Murmansk en Karelia regio op aanvraag: wandelroutes, fietsen, kayaken

   Deze reis is al vanaf 1 persoon te boeken!
  • Voornaam: (*)
   Vul aub uw naam in.
   Achternaam: (*)
   Vul aub uw achternaam in.
   Adres: (*)
   Vul aub uw adres in
   Postcode: (*)
   Vul aub uw postcode in.
   Plaats: (*)
   Vul aub de plaats in.

   E-mail: (*)
   Vul aub uw e-mailadres correct in.
   Telefoonnummer:
   Mobiel:

   Geef uw voorkeur vertrekdatum
   Aantal personen:

   Opmerkingen:
   Type de letters over (*) Type de letters over
   AUB de letters over typen

  • Voor al uw bezoeken aan de Russische Federatie dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort en een visum. Bij al onze reizen verzorgen wij voor u het aanvragen van het visum.

   Voor het aanvragen van een visum heeft u de volgende documenten nodig :

   • Een ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier. Dit formulier dient elektronisch ingevuld te worden via: visa.kdmid.ru;
   • Paspoort of reisdocument, dat tenminste 6 maanden geldig is na terugkeer uit Rusland;
   • Een recente kleuren pasfoto. De foto moet linksonder op het formulier worden gelijmd, niet geniet;
   • Kopie van bewijs van ziektekostenverzekering, die geldig is in de Russische Federatie.

   Wilt u meer informatie of hulp bij het aanvragen van uw visum download dan dit document. Hierin staat in een aantal stappen uitgelegd hoe het formulier ingevuld dient te worden.

Deel deze reis

Contact opnemen

 • Contactinfo
  Bottelrooslaan 14
  5552 RB Valkenswaard

  (0031) 040 252 2331
 • Mail ons
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.